Karoly (37) savnet i Molde: – Vi vet ikke hva som har skjedd

Den savnede 37-åringen ble sist sett natt til lørdag ved denne minibanken i Molde. Les mer Lukk

Karoly Csenyi (37) ble meldt savnet etter at han ikke møtte på jobb mandag morgen.

Siden mandag har politiet i Molde søkt etter ungareren Karoly Csenyi, men uten resultat. 37-åringen ble meldt savnet av sin arbeidsgiver da han ikke kom på jobb ved bilforretningen der han arbeider.

Siste sikre observasjon av Csenyi er etter at han tok ut penger i en minibank i Storgata i Molde klokka 01 natt til lørdag 23. juni.

Politiet kartlegger nå alle mannens bevegelser.

– Vi vet ikke hva som har skjedd. Det er en del tidsrom som fremdeles ikke er kartlagt. Vi er fortsatt på jakt etter opplysninger, gjerne fra publikum. Det vi helt sikkert vet er at han var på jobb fredag. Den siste sikre observasjonen vi har av ham, er natt til lørdag, sier politiinspektør Knut Meek Corneliussen til ABC Nyheter.

Bistand fra Kripos

Det er gjennomført søk med hunder, en rekke vitneavhør, rundspørringer
flere steder og tekniske undersøkelser i 37-åringens leilighet.

Mannens bil sto parkert utenfor eiendommen.

Torsdag var teknikere fra Kripos på plass i Csenyis leilighet.

– Det er for å bistå i forbindelse med analyse og krimtekniske undersøkelser. Det er en sak av en slik karakter at vi ikke vet hvor han er eller om det eventuelt kan ha tilstøtt ham noe kriminelt. Da er det naturlig å be om bistand fra Kripos.

Politiet ønsker ikke å kommentere hvor stort uttak mannen gjorde i minibanken.

– Av hensyn til etterforskningen holder vi en del kort litt tett til brystet inntil videre, før vi har litt mer oversikt over hva som kan ha skjedd, sier politiinspektøren.

Ønsker tips

Politiet har fått flere tips i saken, men oppfordrer publikum til å melde seg om de har gjort observasjoner av 37-åringen.

– Vi har fått inn en del tips som vi ettergår, men det er slik at vi fremdeles er på jakt etter flere tips. Dersom det er noen som har gjort observasjoner av den savnede eller har noen annen kjennskap til saken, ønsker vi å komme i kontakt med dem.

Mannens pårørende i Ungarn får oppfølging av politiet, men skal ikke ha planlagt å reise til Molde, skriver Romsdals Budstikke.