Dette skjedde i natt

Foto: Libyan Coast Guard / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 28. juni.

FN ber EU ta grep

FN-organisasjonene UNHCR og IOM ber EU ta grep etter uenigheter om hvilke land som skulle ta imot migranter fra skipene Aquarius og Lifeline.

– De siste ti dagene har vi hatt fartøy på Middelhavet som har reddet flyktninger og andre migranter, men som ikke har kunnet legge til kai noe sted på grunn av politisk uenighet i Europa, heter det i en uttalelse fra UNHCR-sjef Filippo Grandi.

Ny kommunikasjonssjef

USAs president Donald Trump har ansatt Bill Shine, tidligere sjef i Fox News, som ny kommunikasjonssjef i Det hvite hus, ifølge ABC News' kilder.

Ifølge nyhetskanalen vil det trolig komme en offentlig kunngjøring før uken er omme. Shine tar over stillingen etter at Hope Hicks gikk av i februar.

Ulykke mellom bil og motorsykkel

En motorsyklist ble fraktet til sykehus med store smerter etter en kollisjon med en bil på Skillebekk ved grensen til Nittedal i Akershus.

– Det fremstår som bilisten har brutt vikeplikten. Motorsyklisten har trolig kjørt uten lys, opplyser politiet på Twitter.

Militæret bedt om å huse migranter

Sikkerhetsdepartementet i USA har formelt bedt om 12.000 sengeplasser på en militærbase til å huse migranter, opplyser forsvarsdepartementet.

Departementet har bedt om at 2.000 senger er klare til bruk på grensen til Mexico innen 45 dager. Resten av plassen skal brukes etter behov, heter det i en uttalelse fra Pentagon.

Førerfeil bak de fleste dødsulykkene

Ulike former for førerfeil samt for høy fart er hovedgrunnen for de fleste dødsulykkene på norske veier, viser Statens vegvesens dybdeundersøkelse.

I over fire av ti dødsulykker (43 prosent) har førerudyktighet vært en medvirkende faktor til ulykken, mens høy fart har vært en sannsynlig medvirkende faktor i 31 prosent av ulykkene.