Turistfiskebedrift hadde gjemt unna 228 kilo kongekrabbeklør

I sammenheng med den pågående landsomfattende fellesaksjonen mot arbeidslivskriminalitet har Fiskeridirektoratet avdekket ulovlig oppbevaring av krabbeklør hos en turistfiskebedrift i Finnmark. Les mer Lukk

Under en kontrollaksjon mot turisfiskebedrifter i Finnmark viste det seg at en av bedriftene hadde lagret store mengder kongekrabbeklør ulovlig.

Fiskeridirektoratet har sammen med skatteetaten, politiet, Tolletaten, Arbeidstilsynet og lokalt brannvern de siste to ukene kontrollert i alt sju turistfiskebedrifter på Sørøya og Magerøya i Finnmark. På et av anleggene de kontrollerte ble det avdekket store mengder ulovlig kongekrabbe, skriver Fiskeridirektorate t i en pressemelding onsdag.

Kontrollørene fant ulovlige kongekrabbeklør i to frysebokser på turistfiskeanlegget. Tre samleteiner med levende kongekrabber ble funnet under en flytebrygge.

– På ett av anleggene fant vi til sammen 228 kilo krabbeklør. Disse var relativt store og i samme størrelse, noe som tyder på utsortering og at bare de største krabbene er tatt vare på for eventuelt salg. Dette forholdet vil bli anmeldt, sier førsteinspektør Ronald Tøllefsen Arntzen i Fiskeridirektoratet.

Regiondirektør Hilde Hamnes i Fiskeridirektoratet påpeker i meldingen at forholdene som aksjonen har avdekket, er ødeleggende for en bransje som ønsker å framstå som seriøs. I tillegg til funnene av ulovlige kongekrabbeklør avdekket aksjonen at to av de sju kontrollerte bedriftene ikke sto i registeret for turisfiskebedrifter.

Kontrollene er utført i sammenheng med den pågående landsomfattende fellesaksjonen mot arbeidslivskriminalitet.