Brann i søppelbil antente villa i Oslo

Your browser doesn't support HTML5 video.

Brann i søppelbil antente villa i Oslo
En voldsom brann i en søppelbil spredte seg videre og førte til at et hus og en garasje på Grefsen i Oslo ble totalskadd.

Alle nødetater ble sendt til Mikael Hertzbergs vei på Grefsen etter at det kom melding om brannen klokken 14.54 tirsdag. En søppelbil sto da i full fyr i gata, og flammene hadde antent en enebolig ved siden av.

– Det er snakk om en gassdrevet søppelbil som har tatt fyr. Den sto ved siden av en enebolig som også tok fyr. To personer som jobbet på søppelbilen er lettere skadd og får behandling av helsepersonell på stedet, sa politiets operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB.

Totalskadd

Politiets innsatsleder på stedet, Rune Hundere, sier til NRK at huset er totalskadd.

– Brannvesenet har hatt en stor utfordring med å slokke brannen. Det har vært en kraftig brann, og de fikk tidlig søkt gjennom huset. Men loftet var sterkt berørt av brannen, og det tok lang tid før brannmannskapene fikk kontroll, sier innsatslederen.

Det var lenge kraftig røykutvikling fra brannen, og beboerne i området ble bedt om å holde vinduene lukket. Det var også flere eksplosjoner fra søppelbilen, noe som ble antatt å stamme fra dekk og gasstankene.

Spredte seg

Det tok lang tid før brannvesenet fikk kontroll over brannen, som spredte seg videre til garasjen ved siden av.

– En motorsykkel er reddet ut, men det er ikke kontroll på brannen i hus og garasje, skrev politiet på Twitter klokka 16.

– De to personene som var registrert på adressen, var ikke hjemme da brannen oppsto, opplyser Gjermund Stokkli til NRK.

Hele Mikael Hertzbergs vei ble sperret som følge av brannen. Det er flere andre boliger i nærheten av huset som brant, men ingen personer ble evakuert.

Det er kraftig røykutvikling fra brannen i huset på Grefsen, og beboere i området blir bedt om å holde vinduene lukket. Les mer Lukk