NSB kjøper seg inn i taxi-app

Oslo 20170404. App som lar NSB ønsker å tilby flere apptjenester. (Illustrasjonsfoto) Les mer Lukk

NSB ønsker å tilby mer enn bare tog- og bussturer, og kjøper seg nå opp i app-selskapet Go Mobile.

Go Mobile står blant annet bak taxi-appen Mivai, hvor kunden kan bestille taxi gjennom forskjellige drosjesentraler. Ifølge E24 skjer oppkjøpet som en emisjon, slik at selskapet får tilført ny kapital, og NSB ender opp med en eierandel på 26,3 prosent.

– Dette gjør vi fordi vi vil bidra til smarte dør-til-dør-løsninger for kundene våre, sier NSBs konserndirektør for mobilitet og strategi, Synne Homble. NSB ser for seg at mange av passasjerene deres vil ha nytte av å kunne forhåndsbestille en drosje som står klar når de går av toget.

Administrerende direktør Erik Tanberg i Go Mobile peker på at NSB brukes av utrolig mange nordmenn hver dag og håper selskapet kan løfte fram løsningen deres.

– Vi har jo egentlig en litt dobbelt agenda i dette, for her får vi både inn ny kapital, og vi inngår et samarbeid med en betydelig industriell aktør, sier han.

NSB har allerede blitt medeier i Kongsberg-selskapet Applied Autonomy, som utvikler selvkjørende biler og busser. I løpet av 2018 skal NSB også tilby utleie av 250 små elbiler i Oslo, for dem som trenger bil det siste stykket på turen.