Skogbrann i Herøy på Sunnmøre under kontroll

Brannhelikopter ble satt inn i slukkingen av en brann som spredde seg i vegetasjonen på Remøya i Herøy kommune i Møre og Romsdal. Foto: Knut Arne Aarset / Sunnmørsposten / NTB scanpix. Les mer Lukk

Etter timer med iherdig innsats fra helikoptre og brannmannskaper, har brannvesenet i Møre og Romsdal fått kontroll på skogbrannen på Remøya i Herøy kommune.

Nødetatene fikk først melding om brannen ved 15-tiden mandag, og først nærmere seks timer senere kunne de melde om at de hadde kontroll på flammene.

– Brannvesenet mener å ha kontroll på brannen. Nytt helikopter og mannskap er på plass for videre slokking og etterslokking. Per nå brenner det høyt oppe i fjellsiden, og det er ingen fare for bebyggelse, meldte Møre og Romsdal 110-sentral på Twitter.

Samtidig la de til at brannvesenet med bistand fra sivilforsvaret ville være på stedet for kontroll og etterslokking utover natt til tirsdag.

Tross gunstige vindforhold og bistand fra brannhelikopter slet brannvesenet lenge med å få kontroll på skogbrannen i Sævikane på Remøya.

Mens brannvesenet prioriterte å hindre at brannen spredde seg nedover til det bebygde området på øya, fortsatte flammene å spre seg i det tørre og ulendte terrenget oppover langs fjellsiden.

På et tidspunkt hadde brannen spredd seg til et område som var flere hundre meter bredt, sa operasjonsleder i Møre og Romsdal-politiet, Borge Amdam til Dagbladet ved 19-tiden.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om årsaken til brannen.