– Enkelte steder kryper temperaturen over 30 grader

Your browser doesn't support HTML5 video.

Badetemperatur i Oslo: Så kaldt er det i vannet Les mer Lukk

Finværet i Sør-Norge fortsetter til ut i neste uke, men så kan det komme regn og torden.

Mai har hittil vært den varmeste måneden registrert på Østlandet noensinne. I Oslo har gjennomsnittstemperaturen gjennom døgnet vært på 14,5 grader. Det er den høyeste målt siden Meteorologisk institutt begynte å måle temperaturgjennomsnittet i hovedstaden.

Finværet i Sør-Norge kommer til å fortsette gjennom helga.

– Enkelte steder kryper temperaturen over 30 grader. Både Drammen og Gulsvik opplevde dette fredag, og det ser særlig lovende ut søndag med tanke på å komme opp i lignende temperaturer, sier meteorolog hos Meteorologisk institutt i Bergen, Martin Granerød, til Dagbladet.

Varmere enn på Gran Canaria

De høye temperaturene vil holde seg til langt ut i neste uke.

– Vestlandet vil få varmt og pent vær hele helga og starten av kommende uke. Møre og Romsdal vil sammen med Trøndelag få et lavt skydekke fra morgenen lørdag, men dette letner etter hvert og blir til fint vær helga gjennom. Dette vil også prege starten av kommende uke, sier meteorologen.

Med temperaturer på rundt 30 grader kan østlendingene nyte temperaturer som ligger langt høyere enn i Spania. På Gran Canaria er det meldt 20 grader lørdag, skriver Dagbladet.

Stigende temperaturer i nord

Fra midten av uken er det ventet at temperaturene vil synke noe, men det vil holde seg over 20 grader flere steder. På Østlandet er det fare for regn og torden.

Etter mye ustabilt vær den siste tiden kan områdene nord i landet få en bedring.

– Først stiger temperaturene i Nordland, og så videre oppover i Troms og Finnmark. Her vil temperaturene stige opp mot 15 grader, sier vakthavende meteorolog Beate Tveita i Storm til TV 2.