Jensen om Grande: – Vi rotter oss sammen

Den personlige kjemien er god mellom Venstre-leder Trine Skei Grande og Frp-leder Siv Jensen, men de to partiene deres har i lang tid hatt et anstrengt forhold til hverandre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

Noe har skjedd i norsk politikk når Venstres leder blir mottatt med stående og langvarig applaus av landsmøtet i Fremskrittspartiet. 

– Jeg er litt spent på mottakelsen, sa Trine Skei Grande til NTB før hun entret landsmøtesalen på Gardermoen søndag. Mottakelsen hun fikk, viste at det var liten grunn til nervøsitet.

Frp-leder Siv Jensen satte tonen da hun ønsket Grande velkommen opp på scenen. Der røpet hun en aldri så liten hemmelighet fra de lukkede regjeringskonferansene.

Aktuelt:Listhaug takket Jensen for støtten i en «turbulent tid»

Ap-Raymond savner Hagen: – Frp er blit et avgiftsparti

Frp-flertall for å forby bønnerop

Rotter seg sammen

– Etter at regjeringen ble utvidet sitter Trine ved siden av meg. Jeg tror stadig flere av regjeringens medlemmer observerer hvordan vi oftere og oftere rotter oss sammen til statsministerens frustrasjon. Det tror jeg ikke dere hadde trodd for et par år siden, da vi kranglet så busta føyk, sa Jensen.

– I store deler av mitt liv har jeg aldri trodd at jeg skulle si dette: Kjære Fremskrittspartiets landsmøte, fulgte Grande opp.

Høyre

Venstre-lederen slo i sitt innlegg et slag for det politiske samarbeidet og kompromissene og oppfordret sine nye alliansepartnere til ikke å la seg blende av riddere i blank rustning – fordi de aldri har vært i kamp.

Men også Grande hadde sitt å komme med fra regjeringens indre liv:

– Høyre er av og til så konservativt at det blir kjedelig. Også tror jeg Venstre og Frp har den likheten at vi av og til løser problemer som ikke finnes.

Bønnerop

At det er avstand mellom Venstre og Frp i flere saker ble synliggjort like før Grande tok plass på talerstolen søndag: Med overveldende flertall gikk Frp inn for å forby bønnerop i offentlige rom.

– Frp må få lov til å mene det. Men jeg tror ikke dette er et problem som folk føler på i hverdagen, sier Grande til NTB.

– Vi står sammen om de viktige sakene. Samarbeidet har jo vært vanskelig til tider, men vi klarer jo å få til noe. Og det er jo det man skal måles på i politikken, tilføyer hun.

Mer fra Frp:Jensen gjenvalgt som Frp-leder

Siv Jensen om «nye-Frp»: Vi hadde friskere fraspark, men fikk ikke til så mye

Frp-leder Siv Jensen lover 700 nye sykehjemsplasser

Hagen til felts for private i eldreomsorgen