Mann pågrepet etter gisselsituasjon med kniv i Nordland

Politiet har pågrepet en mann som holdt to personer som gisler og truet dem med kniv i Inndyr i Gildeskål kommune i Nordland. 

Ved midnatt natt til lørdag forteller politiet i en pressemelding at flere personer i nærområdet møtte på mannen som bar kniv.

– Mange ble skremt av mannen som også forsøkte å ta seg inn i flere hus. Han fremsto som truende for de han møtte, men ga selv uttrykk for at det var han som ble truet, skriver politiet.

De forteller at han fremsto som ruset. På bakgrunn av meldingene som kom inn rykket politi fra Bodø og Meløy ut.

– Situasjonen tilspisset seg da mannen som bar kniv satt seg inn i en bil med to andre bekjente. De to ble truet og holdt som gisler av mannen, heter det videre.

Politiet forteller at de raskt fikk lokalisert bilen og startet forhandlinger med den bevæpnede mannen. Etter en tid ble begge gislene frigitt uten at de var påført fysisk skade, mens gisseltakeren ble sittende igjen i bilen.

Politiet fortsatte å forhandle med mannen, men uten å lykkes i å få han til å overgi seg til politiet.

Like etter klokken 23 avfyrte politiet et varselskudd etter at mannen gjorde et utfall med kniv mot politiet. Kokken 23.20 valgte de å aksjonere mot ham, og fikk pågrepet mannen.

Inndyr er administrasjonssenteret i Gildeskål kommune.