Dette skjedde i natt

Foto: Korea Summit Press Pool via AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag.

Kim krysset grensen til Sør-Korea

Kim Jong-un ble i natt den første nordkoreanske lederen til å krysse grensen til Sør-Korea siden krigshandlingene tok slutt i 1953.

De to lederne har allerede innledet toppmøtet, og skal i løpet av dagen drøfte nordkoreanske atomvåpen og en permanent fredsavtale mellom landene.

Det hvite hus håpefull om toppmøtet

Det hvite hus sier i en uttalelse at det tror samtalene mellom Nord- og Sør-Korea er «framskritt mot fred og velstand for hele den koreanske halvøya».

Det hvite hus sier også i uttalelsen at USA ser fram til å «fortsette diskusjonene i forberedelsene til det planlagte møtet mellom president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un i de kommende ukene.»

Person død i utforkjøring

En person er død etter å ha kjørt av veien under flukt fra en politikontroll i Røros i Trøndelag i natt.

Politipatruljen på stedet meldte om saken klokka 2.13. Bilen ble forsøkt stanset av politiet fordi den holdt høy hastighet, men den stakk av. Den kjørte såpass raskt at patruljen mistet den av syne, men de fant kort tid senere ut at den hadde kjørt av veien.

Politijakt endte med kollisjon

En 19-åring ble kjørt til sykehus etter at politiet med vilje kjørte inn i bilen hans for å stoppe ham på E6 i natt. Mannen er ifølge politiet uskadd.

Politiet meldte om hendelsen, som skjedde ved Kløfta, klokka 3.46 natt til fredag. Politiet opplyser at de kjørte i 19-åringens bil for å hindre ham i å legge seg i motgående kjørefelt på E6.

– 63 drept i Nicaragua

63 mennesker ble drept i de voldsomme protestene i Nicaragua i forrige uke, ifølge en menneskerettighetsgruppe i landet.

Ifølge den ikke-statlige gruppen Den permanente komité for menneskerettigheter er ytterlige 15 mennesker savnet. Opplysningene er ikke bekreftet fra offisielt hold.