Mann fløyet til sykehus i Sea King etter snøskred i Finnmark

Redningshelikopteret Sea King. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

En mann ble tatt av et snøskred som fredag ble utløst av snøscooterkjøring i Tana i Finnmark. Mannen er fløyet til sykehus i Kirkenes i Sea King-helikopter.

Det opplyser operasjonsleder Gunnar Øvergaard hos politiet i Finnmark til NTB.

– Han var begravd, men ble hentet ut fort. Han var bevisst da han ble hentet av Sea King-helikopteret, men vi kjenner ikke til skadeomfanget, sier han.

Ifølge politiet ble skredet utløst av at to personer kjørte snøscooter i området, som ligger i terrenget 2,5 kilometer utenfor Smalfjord i Tana. Den andre scooterføreren ble ikke tatt av skredet, som var om lag 100 meter bredt.

Det er uklart om den skadde mannen ble reddet av den andre snøscooterføreren, eller om han ble reddet av andre som var i nærheten.

Ifølge politiet har det så langt ikke vært meldt om flere skredhendelser fredag enn skredet i Tana ved 13.30-tiden og skredet som stengte en vei utenfor Hammerfest om lag en halvtime tidligere.

Øvergaard ber likevel folk ta hensyn til at det er stor skredfare i Finnmark og Troms.

–Jeg vil oppfordre alle i Troms og Finnmark til å ta hensyn til at det er ekstrem skredfare der det er helling over 30 grader. Utvis forsiktighet, sier han.

Les også: Stort snøskred ved Hammerfest - ingen tatt