Turfølge reddet i krevende redningsoperasjon i Troms

Et utenlandsk turfølge på åtte personer, hvorav én var skadd, ble natt til torsdag reddet av Røde Kors-mannskaper etter en langvarig redningsoperasjon i Troms.

– Det var meget utfordrende forhold. Lyngen Røde Kors løste oppdraget på en utmerket måte etter at været stanset forsøk fra både Luftambulanse- og Redningshelikopter, skriver Røde Kors på Twitter rundt midnatt natt til torsdag.

Redningsleder Ørjan Delbekk forteller til Avisa Nordland at de fikk melding om at turfølget hadde gått seg fast allerede 15.30 onsdag, og at oppdraget strakte seg over ni timer.

– Vi prøvde først å komme til dem med luftambulansen fra Tromsø, og deretter et redningshelikopter fra Bannak, men på grunn av dårlig vær, med 25 sekundmeter vind og snøbyger, kunne ingen av dem brukes, sier han til avisen.

Det endte med at Røde Kors-mannskap fra Lyngen måtte ta beina fatt og gå opp til turfølget, som befant seg på rundt 1000 meter. Den ene hadde skadd hofta si etter et fall og trengte hjelp, mens de sju andre tok seg ned på egen hånd etter at redningsmannskaper hadde tatt seg av den skadde.

Delbekk advarer om den pågående skredfaren i Nord-Norge i påsken, og påpeker at det allerede har gått flere farlige skred.

– Bruk sunn fornuft og hold deg unna bratt terreng, oppfordrer Delbekk.