Sol, rasfare og fare for gressbranner for påskedagene

Det varsles fortsatt fine forhold i påskefjellet i Sør-Norge. I nord blir det derimot ustabile forhold med byger, sterk vind og stor rasfare mange steder. Les mer Lukk

Mens sola skinner over et snødekket Sør-Norge, setter snøbyger og stor rasfare sitt preg på Nord-Norge. Og på Vestlandet advares det mot gressbranner.

Påskeværet 2018 er alt annet enn vanlig. På Røros er det ikke vært like kaldt siden 1958 og sør ligger fremdeles snøen høy de fleste steder. Onsdag advarte Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om stor fare for skred i Nord-Troms og Vest-Finnmark. Ofotbanen ble onsdag ettermiddag stanset da rasvarslingsanlegget ved Straumsnes og det 1.200 meter høye Rombakstøtta.

– Vi ønsker å påminne våre innbyggere om at det er stor skredfare på nivå 4 i stort sett hele politidistriktet. Gjør gode vurderinger i forholdt til terrenget du eller dere beveger dere inn, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Les også:Magevirus sprer seg til Geilo

Meteorologisk institutt varsler fortsatt byger i Nord-Norge, mens det på Svalbard og i Sør-Norge og Trøndelag ser ut til å bli en strålende solfylt påske.

– Men nord for Stad kan det komme inn skyer og nedbør fra første påskedag, skriver Yr.

Samtidig varsles det om ekstremt tørre forhold flere steder langs kysten på Vestlandet. Det har resultert i stor fare for gress- og lyngbranner.

– Pass på bruk av åpen flamme der det er bart i påsken, skriver meteorologene på Yr.

«Det er stor gress- og lyngbrannfare der det er barmark inntil det kommer nedbør av betydning. Vegetasjon kan lett antennes og store områder kan bli berørt. Vær forsiktig med åpen ild», står det i OBS-varselet fra Meteorologisk institutt.

Les også:

Frp vil gjøre det billigere å kjøre snøscooter

Hvit påske kan øke faren for å bli solbrent