Dette skjedde i natt

Foto: Ju Peng / Xinhua via AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 28. mars.

Kim bekreftet Kina-besøk

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sa Kina var et selvsagt førstevalg over land diktatoren møter, etter å ha tilbrakt tre dager i Beijing.

Den nordkoreanske diktatoren dro til Kina på et «uoffisielt besøk» fra søndag til onsdag denne uken. Det er hans første utenlandstur siden han tok over som det lukkede regimets leder i 2011.

Mann død etter politijakt

Svensk politi åpnet ild mot en mann som forsøkte å kjøre på en politibetjent i Örebro. Den mistenkte ble fraktet til sykehus og senere erklært død.

Politiet i Örebro prøvde å stanse bilisten i 21.30-tiden tirsdag kveld. I et forsøk på å komme seg unna, begynte føreren å kjøre mot en politimann, som da løsnet flere skudd mot bilen

Oppfordrer til tiltak mot storflom

Den snørike vinteren øker faren for flom. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) oppfordrer folk til å gjøre forebyggende tiltak, og allerede nå tappes flomutsatte Mjøsa for mest mulig vann.

Årets vinter er blant de mest snørike på lenge i lavereliggende områder på Sør- og Østlandet, noe som øker flomfaren betraktelig i disse områdene.

Gisseltakers kjæreste skal være siktet

Den 18 år gamle kjæresten til gjerningsmannen som sto bak gisselaksjonen i Frankrike fredag, er siktet for terrorrelaterte lovbrudd, ifølge kilder.

En fransk tjenestemann opplyste at kvinnen, Marine P., er i politiets varetekt mens hun avventer en høring. Under høringen vil det besluttes om kvinnen skal løslates mens saken etterforskes.