Politiet vil ha fire uker i varetekt for trusselmistenkt torpedo

Kjell Inge Røkkes advokat Rasmus Woxholt ønsker ikke å uttale seg om truslene som skal ha blitt framsatt mot hans klient. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Les mer Lukk

Mannen som er siktet for å ha truet forretningsmannen Kjell Inge Røkke, bør varetektsfengsles i fire uker, mener politiet.

Den 60 år gamle mannen, som er en kjent torpedo og pengeinnkrever, ble pågrepet og siktet tirsdag. Onsdag ble han framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Saken dreier seg om forhold fra november i fjor til nå, opplyser politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen til NTB. Blant annet skal siktede for kort tid siden ha oppsøkt Røkke i et garasjeanlegg på Aker Brygge og fremsatt trusler.

Alvorlig

Ifølge Meeg-Bentzen kan truslene betegnes som alvorlige og av en karakter som kan medføre fengselsstraff.

VG har tidligere omtalt forholdet mellom milliardæren og torpedoen, samt kunsthandleren Per Orveland, som tidligere var samboer med Røkkes avdøde ekskone. Overfor VG hevdet Orveland at Røkke skyldte ham penger fordi han for noen år tilbake hadde fungert som mellommann mellom Røkke og torpedoen.

Meeg-Bentzen sier siktelsen er knyttet til dette forholdet.

– Det er det jo naturlig å tenke seg. Nå skal politiet etterforske for å bringe klarhet i saken, sier han.

Bakgrunn: Mann siktet for å ha truet Røkke

Fire uker

Politiet har begjært varetektsfengsling i fire uker, og fikk i retten dommerens medhold i at rettsmøtet skulle gå for lukkede dører.

Det er foreløpig ikke kjent nøyaktig hva som foranlediget at mannen ble pågrepet. Hans forsvarer, advokat Benedict de Vibe, sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld. 60-åringen er tidligere straffedømt.

Rasmus Woxholt, som er bistandsadvokaten til Kjell Inge Røkke, ønsker ikke å gå i detaljer om hva saken handler om.

– Nå må politiet få ro til å etterforske, sier han til NTB.

Aktuelt: Røkke har kjøpt ut kona