Mann innrømmet drapet på moren

Politiet på stedet der en kvinne i 60-årene ble funnet død i en bolig sør for Harstad i februar i fjor. Nå er sønnen tiltalt i saken, men er kjent psykotisk i gjerningsøyeblikket. Les mer Lukk

En 39 år gammel mann innrømmet at han drepte moren i Harstad i fjor da rettssaken mot ham startet i Nord-Troms tingrett.

Da retten ble satt tirsdag morgen innrømmet mannen å ha drept moren, melder NRK. Han ble imidlertid ikke spurt om han erkjente straffskyld.

Påtalemyndigheten mener 39-åringen var psykotisk da han drepte moren sin 23. februar i fjor. Kvinnen i 60-årene ble funnet død hjemme da AMK kom til boligen i Harstad. Mannen innrømmet etter kort tid at han drepte moren, men hans psykiske helse var så dårlig at han ikke kunne varetektsfengsles.

Ettersom påtalemyndigheten mener mannen var psykotiske da drapet skjedde er det varslet at det vil bli lagt ned påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern.

– Den tiltalte lider av en bipolar lidelse som gjerne blir forsterket av mørketiden, sa aktor, statsadvokat Torstein Hevnskjel da saken startet i retten.

Den tiltalte mannen bodde sammen med sine to barn i samme hus som moren. I retten fortalte han at det aldri hadde vært noen store uverenstemmelser mellom dem.