Orangutang født i Dyreparken i Kristiansand

Lørdag ble det født en orangutang i Dyreparken i Kristiansand, for andre gang i historien. Den lille ungen er en kjærkommen tilvekst til den kritisk utrydningstruede dyrearten. Foto: Ole Martin Buene / Kristiansand Dyrepark / NTB scanpix Les mer Lukk

For andre gang er en orangutang født i Dyreparken i Kristiansand. Ungen blir en kjærkommen tilvekst til den kritisk utrydningstruede dyrearten.

Foreldrene til den lille er 32 år gamle Nony og den 21-årige faren Matu. De to har fra før seks år gamle Louie, og den nyfødte er også en hann.

Et titall gjester i parken var vitner til fødselen lørdag, og da Dyreparkens biolog Helene Axelsen kom på besøk på ettermiddagen, kom Nony stolt bort til vinduet for å vise fram den nyfødte, ifølge en pressemelding fra Dyreparken.

Det blir stadig færre borneo-orangutanger i verden fordi regnskogen hogges ned. Derfor er fødselen i Kristiansand er kjærkomment tilskudd til bestanden.

– En fødsel som dette er veldig velkommen i det internasjonale bevaringsprogrammet som vi er en del av, bekrefter Axelsen.