Sju ungdommer til sykehus med alkoholforgiftning

Illustrasjonsfoto
En rekke ungdommer ble behandlet for alkoholforgiftning på Narvik sykehus, natt til fredag.

Pressevakt Per-Christian Johansen ved Universitetssykehuset Nord-Norge opplyser til VG fredag morgen at det var sju ungdommer som ble sendt til sykehuset etter hendelsen.

– Tre av dem ble innlagt til observasjon og medisinsk oppfølging. De øvrige ble sjekket ut og sendt hjem etter hvert, sier Johansen.

De tre som ble innlagt er ikke alvorlig skadd og vil bli skrevet ut i løpet av dagen, opplyser Johansen.

Bevisstløse

– Det er snakk om ungdom i alderen 15, 16, 17. De har alle vært på et arrangement på den samme restauranten. Mellom fem og ti skal ha vært mer eller mindre bevisstløse og ble lagt inn på sykehus for behandling, sier Fred Leirvik, operasjonsleder i Nordland politidistrikt, til NTB.

Politiet fikk første melding om ungdom som var overstadig beruset i 23-tiden torsdag. Meldingene fortsatte å komme inn til 2-tiden.

– Det var flere som kom til sykehuset uten at det ble gitt beskjed til oss først. Det har vært stor pågang der, sier Leirvik.

Usikkert hvor alkoholen kom fra

Han sier det dreier seg om for mye inntak av alkohol, men at det er usikkert hvorvidt drikken var medbrakt eller kjøpt.

– Det er jo en alvorlig sak, man skal være 18 for å kjøpe og drikke alkohol. Narvik politistasjon vil etterforske saken videre, og undersøke med restauranten om hva som er skjedd, sier operasjonslederen.