Full storm langs kysten på Østlandet – ferjekaos og strømbrudd

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Les mer Lukk

Trær faller flere steder, og en rekke ferjeavganger er innstilt eller forsinket som følge av uværet som herjer i Telemark, Østfold og Vestfold tirsdag kveld.

Meteorologene har sendt ut obs-varsel om kraftig vind i Østfold, Vestfold og Telemark tirsdag kveld.

– Et lite, men hissig, lavtrykk gir kraftig sørvestlig vind på kysten av Vestfold og Østfold tidlig 2. juledags kveld. Både Færder fyr og Strømtangen fyr har målt full storm 25 m/s som maksimal middelvind ved 18-tiden. Vinden avtar til kuling utover kvelden, skriver Meteorologisk institutt på Twitter tirsdag kveld.

Uværet har ført til flere problemer i området. Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad er 1.200 personer uten strøm som følge av uværet.

– Årsaken til strømbruddet er trær som har falt over en trafo, og det er også falt trær over linjer, forteller pressesjef i Hafslund Morten Skaug til avisen.

Se hvordan været blir der du er fremover

Problemene gjelder også i andre deler av Østfold og Vestfold.

– Det blåser kraftig. Det faller ned trær overalt, sier operatør Frode Johannessen hos Alarm brann øst, til Fredriksstad Blad.

Uværet skaper også trøbbel ute på sjøen. Color Line har kansellert alle sine tre avganger på grunn av værforholdene tirsdag kveld, melder de på sine egne nettsider.

– Mildt sagt har det vært ganske ille utpå der, sier konserndirektør Helge Otto Mathisen i Color Line til NRK.

I tillegg har konkurrenten Fjordline forsinket avgang fra Langesund mot Hirtshals, og også fra Hirtshals og mot Stavanger. Avgangene mellom Stavanger og Bergen og returen onsdag morgen er innstilt.