Snøvær skaper trafikkaos i Troms

Rundkjøringen ved Giæverbukta i Tromsø mandag. Store mengder snø skaper vanskelige kjøreforhold i Nord-Norge. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix Les mer Lukk

Både på veien og i lufta skaper snøværet i Troms store problemer mandag. På E6 står 10–15 vogntog fast, og på Tromsø lufthavn er flere fly forsinket.

Ifølge Værvarslinga i Nord-Norge har det kommet 30 centimeter med nysnø det siste døgnet i Tromsø, og dette har ført til store trafikale problemer fra morgenen av.

I morgenrushet var det flere uhell, blant annet i Langnesbakken der hele sju biler var innblandet i et trafikkuhell, men heldigvis uten personskader, skriver Nordlys.

Flere vogntog har også fått problemer gjennom dagen. Noen har kjørt seg fast, noen har kollidert og noen har havnet utfor veien. Også flere personbiler har glidd utenfor veien og fått problemer på meget glatt føre.

Både E8 gjennom Lavangsdalen og Tverrforbindelsen mellom Breivika og Giæverbukta var stengt i morgentimene på grunn av ulykker, men kunne etter hvert åpne igjen.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Politiet har blitt ringt ned av bilister som har havnet i trøbbel langs veiene.

– Vi klarer ikke ta unna, og har masse oppdrag som står på vent. Vi har hendene fulle, sier operasjonsleder Kåre Munkvoll i Troms politidistrikt til Nordlys.

Ved 13-tiden melder politiet at så mange som 10–15 vogntog står fast i Brandvollbakken i Salangsdalen. Politiet er på vei til stedet.

Snøværet skaper også problemer på Tromsø lufthavn Langnes der både SAS, Widerøe og FlyViking har sterkt forsinkede ankomster og avganger. Også busstrafikken er sterkt forsinket.