Oslo-byrådet vil stanse økning i kollektivprisene

Oslo-byrådet vil stanse prisøkningen på kollektivtrafikk, men fylkesordføreren i Akershus er skeptisk til et spleiselag. Les mer Lukk

Byrådet i Oslo vil stanse den planlagte prisøkningen på kollektivtrafikk, men fylkesordføreren i Akershus er skeptisk til et spleiselag.

I fjor ble politikerne i Oslo og Akershus enige om en ekstraordinær økning i prisene for kollektivreisende. Prisøkningen var en del av Oslopakke 3-avtalen, skriver Aftenposten.

Ifølge Aftenposten kan økningen bli mellom 10 og 20 prosent. Onsdag vil Oslo-byrådet legge fram sitt budsjettforslag og foreslå å bruke 140 millioner kroner de to neste årene – for å unngå den ekstraordinære billettprisøkningen.

Byrådet ber samtidig politikerne i Akershus om å bli med for å holde prisene nede.

– Vi mener det er en historisk mulighet om vi klarer å holde kollektivprisene på samme nivå når det blir dyrere å kjøre bil, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Fylkesordføreren i Akershus er ikke overbevist.

– Vi inngikk en avtale med byrådet i fjor. Vi står på den avtalen, og det oppfordrer jeg byrådet til å gjøre også. Jeg tror utfordringene med å gå bort fra avtalen om Oslopakke 3 er store og kan bli dramatiske, sier Anette M. Solli (H).