Robert Mood kan bli Røde Kors-president

Generalløytnant Robert Mood da han mottok Fritt Ords Pris for 2016. Nå kan han bli president i Norges Røde Kors, som med 133.000 medlemmer og over 50.000 frivillige er en av landets største organisasjoner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Tidligere forsvarstopp Robert Mood har takket ja til å stille til valg som ny president i Norges Røde Kors. 

Ifølge Klassekampen ligger det an til at det blir den pensjonerte yrkesoffiseren som 6. oktober overtar etter Sven Mollekleiv som president.

Mood ble i 2005 generalinspektør for Hæren, før han tok flere profilerte internasjonale oppdrag. Han gikk av med pensjon som generalløytnant og sjef for Den norske militærmisjonen i Brussel (NATO).

I fjor fikk han Fritt Ords ærespris «for å ha vist stort ytringsmot i kritiske debatter om Forsvarets rolle i samfunnet».

– Mood er en kjent og sterk stemme, både i Norge og internasjonalt, og er samtidig glødende opptatt av det lokale engasjementet. Hans kunnskap og erfaring fra Forsvaret, gode forståelse for humanitært arbeid og internasjonale erfaring er av en slik karakter at vi vurderer ham som en av de ypperste til å lede vår organisasjon videre, sier Karina Spilde i valgkomiteen Røde Kors.