Politiet har funnet død person i Nidelva i Trondheim

En død person ble funnet i Nidelva i nærheten av Gamle bybru i Trondheim mandag kveld. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet i Trondheim bekrefter at en død person er tatt opp av Nidelva. En 21 år gammel student har vært savnet i Trondheim siden 15. august.

– Det var en beboer med utsikt ned til elva som varslet oss. Han så en person i elva som satt fast i forbindelse med ei flytebrygge, sier politiets innsatsleder på stedet, Tor Inge Aas, til NRK.

Personen som ble funnet like ved Gamle bybro, er foreløpig ikke identifisert.

– Politiet mottok melding om saken klokken 18.40 mandag kveld. Vedkommende ble funnet like nedenfor brua, sier operasjonsleder Annlaug Oseid til NTB.

Hun sier det er for tidlig å si noe om funnet kan settes i sammenheng med letingen etter BI-studenten fra Stavanger som har vært savnet i området, men til Aftenposten sier operasjonslederen at avdøde mest sannsynlig er en mann.

Den døde vil trolig bli obdusert tirsdag, opplyser krimvaktleder Roar Jenssen til Adresseavisen.

Den 21 år gamle savnede studenten fra Stavanger forlot natt til 15. august en fadderfest på utestedet The Mint i Trondheim og sendte en melding til søsteren sin om at han var på vei hjem. Da familien ikke hørte fra ham etter det, meldte de ham savnet.

Så sent som mandag ba politiet to personer på en overvåkingsvideo tatt opp den aktuelle natten, om å melde seg, ifølge Adresseavisen. Også den savnede BI-studenten skal være med på filmopptaket.

Saken oppdateres

Les også:

SISA-leder lanserer nytt nettested: – Det multikulturelle prosjektet er utopisk

Utenriksminister Tillerson: – Trump snakker for seg selv