Strakstiltak på E18 i Vestfold etter flere ulykker

Etter tre trafikkulykker på E18 i Vestfold søndag satte Statens vegvesen i verk strakstiltak for å hindre flere uhell. To personer er skadd i ulykkene.

En motorsyklist ble fløyet til Ullevål sykehus i Oslo etter en ulykke nord for Svarstad i Lardal ved 15.30-tiden søndag. Tilstanden er alvorlig, melder sykehuset ifølge Tønsbergs Blad.

Litt senere kom det melding om en kollisjon i Mammutkrysset i Tønsberg kommune med to biler involvert. En person ble brakt til sykehus, men skadeomfanget var uavklart søndag kveld.

Tidligere på dagen fikk politiet melding om en kollisjon ved Sky i Larvik kommune, uten personskader.

Søndag ettermiddag satte Vegvesenet ned hastigheten på E18 ved barkfyllinga på Sky til 50 kilometer i timen, ifølge NRK. I tillegg ble det satt ut merking midt i veien for å vise at det kun er ett felt i hver retning.

Ulykkene skjer trolig fordi bilistene ikke er nok oppmerksomme på overgangen fra ny til gammel E18 på stedet, sier Dler Jaf i Vegvesenet til Østlands-Posten.

– Mange mistolker situasjonen og oppfatter tydeligvis ikke at man er på en strekning der det er toveis trafikk. Det fører til stygge forbikjøringer, og altså ulykker. Derfor velger vi nå umiddelbart å gjøre noen tiltak på stedet som forhåpentligvis skal gjøre at det ikke skjer flere ulykker i fellesferien, sier han.