Lege granskes for muslimhets

SAGT OPP: Vikarlegen ble sagt opp etter at han skal ha drevet muslimhets med pasienter og kolleger til stede. Les mer Lukk

En vikarlege beskyldes for å ha drevet muslimhets ved legevakten i Kragerø. Pasienter og ansatte reagerte på oppførselen. Nå har Fylkesmannen åpnet tilsynssak mot den oppsagte legen.

Det er uakseptabelt at en lege bruker arbeidstiden til diskusjoner og «foredrag» om islams vederstyggelighet, slår kommuneoverlege Ivar Skogvold i korrespondanse med fylkeslegen, skriver Kragerø Blad Vestmar.

NRK skriver at vikarlegen jobbet ved legevakten frem til april i år. Da ble sagt opp.

– Primært så var det jo klager på at han holdt lengre foredrag som handlet om muslimhets, og kom med uttalelser som noen oppfattet som rasistiske, sier kommunalsjef for helse og omsorg i Kragerø kommune, Vidar Stein Andersen.

Flere av hendelsene fant ifølge ham sted under behandling av pasienter. Andersen sier dette ikke har noe med legegjerningen å gjøre. Hans kolleger og pasienter reagerte meget sterkt på vikarlegens oppførsel.

Da de først klagene kom, ble han kalt inn på teppet til sin avdelingsleder, som gav ham en skriftlig advarsel.

Vikarlegen ble også informert om at han ville bli sagt opp dersom det gjentok seg.

Les også: Lokallagsleder kastes ut av Frp: «Har skadet partiets omdømme»

– Pasientene må være i fokus

Fungerende fylkeslege i Telemark har åpnet tilsynssak mot den oppsagte legen, og kan fordi det er en personalsak ikke kommentere den. Men sier på generelt grunnlag at man i samhandling med pasienter ikke skal bruker tid på politikk, egne holdninger og religion.

– Det viktigste er pasientsikkerheten og kvaliteten på tjenestene, sier fungerende fylkeslege Jan-Arne Hunnestad til NRK.

Legen ønsker ikke å kommentere saken.

Les også: Partiledelsen vurderer eksklusjon: Ap-politiker sammenligner Listhaug med nazi-minister Goebbels