Statsadvokaten ber om rettspsykiatrisk vurdering av den tiltalte moren i Lommedalen-saken

Den tiltalte moren i Lommedalen-saken ble kjørt bort i ambulanse fra Valdres tinghus på Gjøvik, etter at hun brøt sammen under rettssaken. Foto: Alexander Vestrum / NTB scanpix Les mer Lukk

Påtalemyndigheten har bedt retten om en ny rettspsykiatrisk vurdering av den tiltalte moren til jenta som døde på Beitostølen nyttårsaften 2015. 

Moren som er tiltalt for grov mishandling av datteren Angelica Heggelund, brøt sammen da saken startet i Valdres tingrett i april. Rettssaken ble på bakgrunn av en legeerklæring utsatt på ubestemt tid.

Påtalemyndigheten har nå sendt en anmodning til retten, hvor de ber om at det oppnevnes rettspsykiatrisk sakkyndige for å vurdere den psykiske helsetilstanden hennes, ifølge Budstikka.

Den 13 år gamle jenta ble funnet død på en hytte på Beitostølen i Valdres nyttårsaften 2015. Obduksjonen viste at hun døde av avmagring. Jentas mor som er tiltalt for grov mishandling, nekter straffskyld.

Det var satt av seks uker til saken som skulle gå for retten fra 24. april i tinghuset på Gjøvik. Hedmark og Oppland statsadvokatembeter opplyser til NTB fredag at det er uvisst når saken kan berammes på nytt.