Terrordømt 20-åring løslatt

Advokat Javeed Hussain Shah (til venstre) bekrefter at 20-åringen som for to uker siden ble dømt for å ha villet slutte seg til IS ble løslatt i forrige uke. Her sammen med medforsvarer, advokat Nils Christian Nordhus. Les mer Lukk

Mannen som ble pågrepet på flyplassen i Göteborg idet han ifølge dommen var i ferd med å reise til Syria for å slutte seg til IS, er løslatt etter endt soning.

Mannen ble dømt til to år og ti måneders fengsel i begynnelsen av april i år, men ble løslatt i forrige uke, skriver VG. Han hadde da sittet varetektsfengslet i nesten to år og hadde sonet ferdig to tredeler av straffen.

Den norske konvertitten var 18 år da han ble pågrepet på Landvetter i juni 2015.

Les også: Ulrik Imtiaz Rolfsen: – Min aller tyngste film

Den kjente islamisten Ubaydullah Hussain kjørte ham til flyplassen. Bilreisen er sentral i den omstridte dokumentarfilmen «Den norske islamisten» av filmskaperne Ulrik Imtiaz Rolfsen og Adel Khan Farooq.

20-åringen nektet straffskyld i saken, men vedtok dommen fra Oslo tingrett. Han har nå lagt saken bak seg, ifølge forsvareren, advokat Javeed Hussain Shah.

Ubaydullah Hussain (31) er dømt til ni års fengsel for terrorrekruttering i den samme saken. Retten mener den nå 20 år gamle mannen ble rekruttert av Hussain. Hussain nekter også straffskyld og har anket sin dom.

Les også: – PST har påført filmen uopprettelig skade