Hells Angels skylder kommune 90.000 kroner etter lovbrudd

KLUBBHUS: Slik ser klubbhuset til Hells Angels ut på Jessheim. Foto: Magnus Fossen / ABC Nyheter Les mer Lukk

Motorsykkelklubben har omgjort det gamle velhuset til klubbhus uten å ha fått godkjent byggesøknad. Det koster klubben 1000 kroner i daglige bøter.

I slutten av 2014 ble politiet på Romerike oppmerksomme på at en person med tilknytning til Hells Angels hadde kjøpt et gammelt velhus på Jessheim.

Under en tilsynsbefaring i mars 2016 avdekket kommunen flere brudd på plan- og bygningsloven.

– Vi ble gjort oppmerksomme på at det var en del trafikk til og fra lokalet. Vi ble med tiden gjort kjent med at eiendommen var kjøpt av et medlem av Hells Angels, og bestemte oss derfor å ta et tilsyn, sier Ivar Sannerud, seniorrådgiver i Ullensaker Kommune, til ABC Nyheter.

Les også: Hells Angels får beholde klubbhuset i Oslo

Soverom og våtrom

TILSYN: Slik så det ut i klubblokalet til Hells Angels i Ullensaker under tilsynet. Foto: Ullensaker Kommune Les mer Lukk

Etter at eiendommen ble kjøpt hadde deler av lokalet blitt bygget om. En scene i salen hadde blitt omgjort til soverom med fem sengeplasser, og en tidligere boligdelen av lokalet var omgjort til et overnattingssted med flere soverom og et kontor.

Under befaringen var det i ferd med å bygges et våtrom.

På eiendommen sto det også flere campingvogner som kommunen reagerte på. Ifølge kommunen så det ut til at vognene var i bruk til permanente
overnattingssteder, uten at det var gitt dispensasjon.

«Det er plassert flere campingvogner på baksiden av bygget som tydelig er i bruk til permanente overnattingssteder. En uregistrert buss er plassert på gavlsiden. Disse er for øvrig plassert på naboeiendommen», skriver kommunen i tilsynsrapporten.

Les også: Har fått to millioner av Hells Angels etter bombeangrep

UTENFOR: Slik så det ut utenfor klubblokalet til Hells Angels i Ullensaker da kommunen hadde tilsyn. Foto: Ullensaker Kommune Les mer Lukk

Etter tilsynet ble eier av lokalet varslet om pålegget, uten at nødvendige endringer ble fulgt opp. Da ABC Nyheter besøkte eiendommen denne uka sto det fortsatt flere campingvogner på stedet.

Kommunen har siden før nyttår krevd 1000 kroner dagen i tvangsmulkt fra klubben. Til nå har mulkten kommet opp i rundt 90.000 kroner.

– Vi har ikke hørt fra eieren eller klubben siden vi sendte ut den første tvangsmulkten i oktober. Det ser ikke ut som de har planer om å betale. Tvangsmulkten løper helt til pålegget er etterkommet, sier Sannerud.

Kilder tett på miljøet melder at deler av beløpet har gått til namsmannen, uten at klubben har latt høre fra seg.

Det har ikke lyktes ABC Nyheter å få en kommentar fra eieren av eiendommen, tross gjentatte forsøk.

BEKYMRET: Lensmann Morten Huse i Ullensaker er bekymret for antallet såkalte 1%-klubber i kommunen. Foto: Morten Holm / NTB scanpix Les mer Lukk

Les også: Hells Angels-lederen dømt til ni års fengsel

Norges største

Politiet mener minst 30 personer har tilhørighet til Hells Angels-avdelingen i Ullensaker, som er Norges største målt i antall medlemmer.

24 av disse er ifølge politiet tidligere straffedømt.

Lensmann ved Ullensker Lensmannskontor, Morten Huse, sier til ABC Nyheter at de har hatt flere straffesaker om medlemmene etter etableringen i 2014.

– Vi er ikke glad for at såkalte 1%-klubber etablerer seg i vårt område, med alt det medfører. I fjor ble et HA-medlem dømt i en omfattende narkotikarettssak i Oslo, sier Huse.

Ullensaker har i alt fem såkalte 1%- klubber – fordelt på seks avdelinger.

Les også: – Politiet lar MC-gjengene begå kriminalitet

TVANGSMULKT: Motorsykkelklubben Hells Angels har falt i unåde hos kommunen. Nå må de punge ut. Foto: Privat Les mer Lukk