Flere skadd i brann i Kristiansand sentrum

Det brenner torsdag morgen i en bygård i Tollbodgata i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Les mer Lukk

Det brenner fortsatt i en bygård i Kristiansand sentrum. Én person skal være savnet, og foreløpig er åtte personer registrert med skader.

Én person skal være savnet ifølge flere medier, men dette kan politiet ikke bekrefte overfor NTB.

– Vi har ingen opplysninger om dette ennå, men vi jobber med å sjekke beboerlisten fra gårdeier mot folkeregisteret. Brannmannskapene jobber nå med slukking i tredje etasje etter å ha sjekket første og andre etasje, sier operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt til NTB. Brannmannskapene har foreløpig ikke kunnet gå inn i en loftsleilighet i bygget.

– Klatret ut av vindu

Ifølge Fædrelandsvennen har brannmannskapene fått slukket flammene, men det er en voldsom røykutvikling fra bygningen som ligger i Posebyen ved Kvadraturen i sentrum av byen.

– Vi så at det satt ei dame og en mann på taket og ropte. Røyken var så tett og svart at jeg kunne såvidt se dem. Flammene veltet ut fra første etasje, og spredte seg raskt til andre etasje. Da fikk jeg se en person som klatra ut av et vindu, og hang i noen takrenner, forteller NRKs reporter Odd Rømteland.

Embed: brann

Åtte sendt til sykehus

Ugland kan bekrefte at åtte personer er sendt til sykehus, men sier at det ikke skal dreie seg om alvorlige skader. Han understreker at det ikke er noen spredningsfare til bygningene rundt.

Rett før klokken ni hadde brannmannskapene gjort seg ferdig med kontroll av første og andre etasje. Brannvesenet holder nå på med slukking og klarering av den øverste etasjen.

Ifølge Fædrelandsvennen har brannmannskapene fått bukt med flammene, men det er en voldsom røykutvikling fra bygningen, som ligger i Posebyen ved Kvadraturen i sentrum av byen. Bygningen som brenner er en murbygning som består av leiligheter og hybler, men på den andre siden av gaten er det tett trebebyggelse.

Vet ikke hvor mange som var i bygget

Politiet har ikke full oversikt over hvor mange personer som var i bygget. 18 personer er registrert bosatt på adressen, men ifølge NRK skal brannen ha oppstått i et møtelokale i første etasje der det befant seg rundt 30 personer da brannen startet. Disse opplysningene kan ikke politiet bekrefte.

– Det er ukjent for operasjonsledelsen, men i denne fasen har vi først og fremst jobbet med å redde ut folk, så får vi komme tilbake til detaljene senere, sier Ugland.

Sperret av

Politiet har sperret av et større område rundt bygningen, og nabohusene er evakuert. Ifølge brannvesenet skal 15 personer ha vært reddet ut av bygningen i tillegg til de evakuerte fra nabobygningene.

En kvinne ble reddet ut via kranbil. Ifølge NRK ble to personer observert på taket da brannmannskapene ankom stedet. En person skal ha klatret ned via en gesims og en takrenne. Ifølge brannvesenet skal en trapp inne i bygningen ha vært i brann, slik at beboerne ikke kom ut fra innsiden av huset.

Brannen i Tollbodgata ble meldt ved 8.15-tiden torsdag morgen.