– Viktig bidrag fra Norges Rederiforening

Havet representerer livet på jorden og er avgjørende for velstand, vekst og trivsel, sier administrerende direktør Sturla Henriksen i Norges Rederiforbund (i midten) da han onsdag overrakte rapport om FNs bærekraftmål til kronprins Haakon.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix Les mer Lukk

Skipsfarten kan bidra til at FNs bærekraftmål blir oppnådd, heter det i en ny rapport fra Norges Rederiforbund som offentliggjøres tirsdag. FN roser rapporten.

– Havet representerer livet på jorden og er avgjørende for velstand, vekst og trivsel, sier administrerende direktør Sturla Henriksen i Norges Rederiforbund.

– Vi må øke vår kunnskap om havet og bruke ressursene på en mer bærekraftig måte. Mer miljøvennlig transport med effektive skip er en forutsetning for at verden skal ha en bærekraftig økonomisk vekst til fordel for en økende verdensbefolkning, understreker Henriksen. Han la fram rapporten, som er skrevet sammen med klassifiseringsselskapet DNV GL, under Rederiforbundets årskonferanse i Oslo tirsdag.

Rapporten ble overrakt kronprins Haakon og sjefen for FNs Global Compact, Lise Kingo.

– Rapporten er viktig bidrag, og bør være en inspirasjon også for andre næringer, sier Lise Kingo. Hun er imponert over rapporten som trekker fram en rekke områder der skipsfarten kan utvikle seg i en mer miljøriktig retning.

Også kronprins Haakon mener rapporten er et viktig bidrag.

Han viser til at vi står ved et viktig veiskille og at klimaendringene utgjør en utfordring for oss alle.

-Vi kan alle ta initiativ for å bevege verden i riktig retning. Både privatpersoner og den private sektor og industrier har dette ansvaret. Denne rapporten tar et klart standpunkt og viser hvilken retning vi bør bevege oss i. Den gir et viktig bidrag, mener kronprins Haakon.

Statsminister Erna Solberg (H) er til stede på konferansen.