Bhatti tapte voldsanke

Arfan Bhatti anket dommen på 14 dagers fengsel for konevold på grunn av mulig saksbehandlingsfeil. Anken er nå forkastet av Borgarting lagmannsrett. Les mer Lukk

Lagmannsretten har forkastet Arfan Bhattis anke. Dommen på 14 dagers fengsel for vold mot sin kone, blir stående.

For ett år siden ble den kjente islamisten Arfan Bhatti (39) dømt til to ukers fengsel for å ha slått sin kone.

Han anket saken fordi han mente var en saksbehandlingsfeil at lydloggen fra AMK-sentralen, som omfattet tre samtaler mellom fornærmede og en person på sentralen, ble tillatt ført som bevis i saken.

I dag, torsdag, ble Bhattis anke forkastet av Borgarting lagmannsrett.

Endret forklaring

Sommeren 2015 ringte Bhattis kone til AMK-sentralen i Oslo. I den første samtalen - på 7 minutter og 27 sekunder mottatt kl 00.54 - hørtes hun svært opprørt ut, gråt, hyperventilerte og sa: Jeg har blitt slått, og: De kastet meg på sengen.

Hun svarte også bekreftende på spørsmål om det var hennes mann som var gjerningsperson, og AMK-sentralen kontaktet politiet som fant ektefellen på senga hjemme.

Les også: Bhatti har anmeldt Oslo-politiet

Da opplyste kona at hun hadde falt og slått seg mens hun var alene hjemme, men likevel besluttet Oslo-politiet å pågripe Bhatti, som også har flere andre dommer mot seg.

Siden forklaringen ble endret, mente aktor at lydloggen skulle føres som bevis for tingretten. Det motsatte Bhattis forsvarer John Christian Elden seg fordi han mente den fornærmede ikke hadde gitt sin aksept til dette.

Spørsmålet ble også behandlet av Høyesterett i desember 2015.

I PSTs søkelys

I den nye runden kom lagmannsretten frem til at det forelå et gyldig og informert samtykke fra fornærmede om opphevelse av taushetsplikt, og dette samtykket omfattet innhenting av lydloggen.

Videre kunne ikke lagmannsretten se at verken tiltaltes rett til kontradiksjon eller til en rettferdig rettergang, var krenket, heter det i en pressemelding fra Borgarting.

Les også: – Arfan Bhatti stoppet på vei inn i Tyrkia

Bhatti ble dømt første gang i 1998 til sikring etter å ha skutt en person under et torpedo-oppdrag. Etter fengselsoppholdet sto han frem som religiøs og tilhenger av Osama bin Laden.

Han har lenge vært i søkelyset til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og ble ble i 2008 dømt for psykisk medvirkning til angrepet på den jødiske synagogen i Oslo.