Sjåførene og Vegvesenet går fri etter massekollisjon

Det var køer over alt i Bergen etter kjedekollisjon i Eidsvåg. Her fra Damsgårdstunnelen mot Puddefjordsbroen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet i Bergen finner ikke bevis for straffbare forhold hos sjåførene eller andre etter den 443 meter lange kjedekollisjonen i byen i februar.

60 biler kolliderte på en vinterglatt vei i Åsane nord i Bergen i februar. En strøbil var på stedet bare en halvtime før det smalt, men sjåføren valgte å ikke strø.

– De etterforskningsskritt som er gjennomført i saken, har avdekket at forholdene på stedet var helt ekstraordinære og upåregnelige, sier politiadvokat Hilde Welde i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Politiet har henlagt saken med begrunnelsen «intet straffbart forhold bevist». Av samme grunn har politiet valgt å ikke opprette sak mot den enkelte sjåfør, Statens vegvesen eller andre impliserte.

Vegvesenet har ingen kommentar til politiets henleggelse av saken og viser til sin egen rapport. Der står det at «entreprenøren ikke har utført tilstrekkelige og riktige kompenserende tiltak for å opprettholde bar vei på det aktuelle hovedløpet og avkjøringsrampen» og at de burde ha forutsett at veien kom til å fryse.

Kjedekollisjonen førte til skader på 50 biler, 150 biler måtte stanse, flere trafikanter fikk mindre skader og i hele Bergen oppsto det køproblemer.

Bakgrunn: 60 biler i kjedekollisjon i Bergen