Støtten til bybanen i Bergen faller

Bergensere ønsker ikke at bompenger skal brukes på bybanen. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix Les mer Lukk

Bergenserne er ikke lenger like positive til utbyggingen av bybanen i Bergen. Motstanden skyldes debatten om bompenger skal gå til kun vei eller også til kollektivtransport, skriver Bergens Tidende.

58 prosent svarte at utbyggingen av bybanen bør forsette, en nedgang på 19 prosentpoeng siden sist undersøkelse for to år siden. På de to årene har antallet som mener utbyggingen ikke bør fortsette, gått fra 17 til 33 prosent. Det er Respons Analyse som har gjennomført målingen for Bergens Tidende.

– At et flertall vil at bompengene skal gå til vei, er ikke overraskende. Det er det som har vært vanlig i Norge. Men i byene, med den trengselsproblematikken vi har, er det naturlig at bompenger går til kollektivløsninger også, sier byrådsleder Harald Schjelderup (Ap).

En utredning om bompenger i byen viser at inntektene i bomringen kan dobles ved å øke satsene med 25 prosent og sette opp nye bomstasjoner. Utredningen har ført til store protester.

Les også:

Bompengeprotest skapte lange køer i Bergen

Togprosjekt i Bergen nesten dobbelt så dyr