Tilliten til bergenspolitiet er dalende

Annenhver bergenser sier tiltroen til politiet er blitt svekket det siste året. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix Les mer Lukk

Halvparten av bergenserne har det siste året fått mindre tillit til politiets evne til å etterforske kriminalitet, viser en ny undersøkelse.

Flere alvorlige varslersaker går på tilliten løs for politiet i vestlandshovedstaden, skriver Bergens Tidende, som har bestilt undersøkelsen fra Respons Analyse.

Den mest kjente av varslersakene gjaldt drapet på åtte år gamle Monika Sviglinskaja i 2011. Parallelt med at den nå behandles i rettssystemet, dukket det opp en ny sak der et 52 sider langt notat fra en spaner blant annet beskriver hvordan alvorlige narkotikasaker skal ha blitt nedprioritert i lang tid.

Samtidig er det ikke bare negative nyheter. Politiet i vest fikk langt mer positiv oppmerksomhet da de avslørte et nettverk som hadde utvekslet overgrepsmateriale av barn.

Og det er heller ikke bare negative resultater i tillitsundersøkelsen, mens 49 prosent sier de har fått svekket tiltro til politiet, sier 7 prosent at tilliten er styrket det siste året, mens 39 prosent svarer at den er uendret. 4 prosent av de spurte svarte «vet ikke».

Les også:

Varsler har ikke tillit til politimester

Solberg om varslersaken: – Det har tatt for lang tid

Politimesteren i Bergen synes situasjonen er lei