– Medlemsregistrering av katolikker ikke gjort i god tro

Politiet bærer ut beslag fra kontorene til Det Katolske Bispedømme i Oslo etter at de gjennomførte en razzia i lokalene i februar i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Les mer Lukk

 Oslo katolske bispedømme vil ikke lenger hevde at feil i registreringen av medlemmer skjedde i «god tro», når saken bispedømmet har anlagt mot staten starter i tingretten fredag.

Høsten 2014 avslørte Dagbladet at Oslo katolske bispedømme (OKB) mellom 2010 og 2014 hentet utenlandskklingende navn fra telefonkatalogen og registrerte tusenvis av intetanende personer som medlemmer, for så å søke statsstøtte for disse.

Når den sivile rettssaken Oslo katolske bispedømme (OKB) har anlagt mot staten starter fredag, vil ikke bispedømmet lenger hevde at eventuelle feil er gjort i god tro. Det går fram av sluttinnleggene partene har forberedt til rettssaken, skriver Klassekampen onsdag.

Bakgrunn: En million i bot til Oslo katolske bispedømme

Regjeringsadvokaten skriver i sitt sluttinnlegg:

«OKB har nå frafalt anførselen om god tro og gitt uttrykk for at det derfor ikke lenger er nødvendig med bevisførsel om dette temaet. (...).Staten er imidlertid ikke uten videre enig i at det ikke lenger er relevant for saken hva sentrale personer i OKB visste.»

Fylkesmannen i Oslo og Akershus krevde i fjor 40,5 millioner kroner tilbakebetalt fra bispedømmet, som har saksøkt staten for å få vedtaket kjent ugyldig.

Les også:

Underskudd for Oslo katolske bispedømme

Medlemssaken i Den katolske kirke ferdig etterforsket

Den katolske kirke i millionkrangel med staten