Trodde han avtalte møte med mindreårig – dømt til fengsel

En mann i 60-årene er dømt til ubetinget fengsel i 36 dager å ha forsøkt å gjøre avtale med en mindreårig for å begå seksuelle overgrep.

Mannen ble frifunnet for såkalt grooming i Sør-Trøndelag tingrett, men dommen ble anket. Nå har Frostating lagmannsrett dømt mannen til ubetinget fengsel i 36 dager, skriver Avisa Sør-Trøndelag.

Mannen fra Sør-Trøndelag trodde han chattet med en 14 år gammel jente på et sosialt nettsted. I virkeligheten var det en mann i 20-årene han snakket med. Dialogen mellom de to var ifølge dommen tidvis seksualisert, og det ble også utvekslet seksualiserte bilder.

De avtalte så å møtes på en campingplass i Hokksund der den dømte mannen skulle leie et rom, og jenta komme på besøk. Da mannen trodde han skulle møte jenta på campingplassen, var det i stedet mannen i 20-årene som dukket opp, og konfronterte ham med ærend og chattingen. Møtet ble filmet og politiet tilkalt.

Frostating lagmannsrett slår fast at det ikke var noen tvil om at tiltalte hadde avtalt møte for å ha sex med en mindreårig jente, og at han utvilsomt ville ha hatt seksuell omgang med henne dersom det dreide seg om ei jente.

63-åringens forsvarer, Arve Røli, mente at hans klient ble lurt av mannen i 20-årene til å begå handlingen, og at han derfor burde frifinnes, skriver Dagbladet.

– Vi tar vil ta stilling til ankespørsmålet i neste uke, sier Røli.