Hareide: Vi er i en kritisk fase

Knut Arild Hareide (KrF) på vei inn til møte hos statministeren for samtaler om statsbudsjettet tidligere denne måneden. Nå mener KrF-lederen forhandlingene er i en kritisk fase. Les mer Lukk

KrF-leder Knut Arild Hareide sier budsjettforhandlingene er inne i en kritisk fase og at han er mer usikker enn noen gang på om de fire partiene får til en enighet.

– Vi er i en kritisk fase. Det er fortsatt håp om enighet, men vi er på overtid av overtiden, sa KrF-leder Knut Arild Hareide da han like før klokken 12 tirsdag var på vei ut fra et møte med resten av ledelsen i partiet.

Nestlederne Dagrun Eriksen og Olaug Bollestad samt generalsekretær Hilde Frafjord Johnson deltok på møtet på Hareides kontor.

Les også: Fylkesleder i Frp: – Venstre krever altfor mye. Nå får de ikke mer!

KrF-lederen gjentok at forhandlingsmøtet hos statsminister Erna Solberg (H) mandag ikke ga den framdriften partiet hadde ønsket.

– Nå har vi fått nye innspill fra regjeringen, som vi vurderer. Men jeg er mer usikker på om vi får til en enighet enn noen gang i denne prosessen, sier Hareide.

Møtet på hans kontor tirsdag formiddag blir beskrevet som et ordinært møte i partiledelsen, men budsjettforhandlingene bidro nok til at det varte lenger enn normalt. Tidligere på dagen hadde gruppestyret i partiet møte. Det er foreløpig ikke innkalt til landsstyremøte, som partiet må avholde dersom Venstre skulle bryte forhandlingene på egen hånd.

Les også:

Frp hasteinnkaller til ekstraordinært landsstyremøte

Statsministeren dropper Trøndelag-tur