Rektor ved UiO foreslått til universiteter i Sverige

Rektor Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Rektor Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo (UiO) er foreslått som ny rektor både ved Karolinska Institutet og Göteborgs universitet i Sverige.

Nettavisen Khrono melder at Ole Petter Ottersen, rektor ved UiO, vil være på jobbjakt når han er ferdig med sin andre rektorperiode sommeren 2017. Han er da ikke valgbar for en ny periode.

Tidligere i år søkte han jobben som toppsjef i Norges forskningsråd, uten hell. Avisen spurte Ottersen hvilket av universitetene han vil foretrekke.

– Det er fortsatt veldig tidlig i prosessene her, og det er interessante stillinger begge to. Göteborgs universitet er et breddeuniversitet, og ikke så ulikt Universitetet i Oslo. Karolinska Institutet er et medisinsk universitet, og med utgangspunkt i min egen bakgrunn, og UiOs satsing på livsvitenskap, så har den stillingen også sin attraksjon, sier Ottersen.

Blant de anbefalte rektorkandidatene til Karolinska Institutet er også direktør ved Folkehelseinstituttet i Norge, Camilla Stoltenberg, som avkrefter at hun er på jobbjakt.