Canadisk kvinne alvorlig skadd i klatreulykke i Lyngen

En kvinne er fløyet til Universitetssykehuset i Tromsø etter en klatreulykke i en islagt foss i Lyngen i Troms.

En 38 år gammel canadisk kvinne pådro seg alvorlige skader da hun falt under isklatring i Lyngen i Troms lørdag formiddag.

Hun ble fløyet med luftambulanse til Universitetssykehuset i Tromsø fra Rottenvikfossen der ulykken skjedde. Kvinnen klatret i et privat følge med to andre og har fått flere bruddskader.

– Hun er alvorlig skadd, men situasjonen er stabil og det er ikke snakk om livstruende skader. Hun er innlagt for oppfølging av skadene, sier pressevakt Per-Christian Johansen ved sykehuset til NRK lørdag ettermiddag.

Operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt sier at turfølget på tre hadde klatret 20 meter opp i fossen, og at de var på vei ned igjen da 38-åringen trolig mistet fotfestet og falt.

– Kvinnen skal ha falt ti meter ifølge opplysninger som vi har fått fra de andre i turfølget. Vi vet ikke nøyaktig hva som har gått galt, og vi har ennå ikke fått snakket med de to andre i turfølget. De to kom fra uskadd fra hendelsen, sier Meyer.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 11.30 lørdag. Ambulansehelikopteret ankom sykehuset i 13.15-tiden. Kvinnen skal ha vært ved bevissthet da helsepersonellet ankom ulykkesstedet.