Ap-politiker i Hordaland siktet i sedelighetssak

En av Aps kommunepolitikere i Hordaland er siktet og varetektsfengslet for besittelse av materiale som viser overgrep mot barn.

Mannen ble pågrepet 12. oktober og varetektsfengslet i fire uker dagen etter, skriver Bergens Tidende. Politikeren representerer Arbeiderpartiet i sitt kommunestyre.

– Vi vet at han er fengslet, men ikke hvorfor. Vi har ikke hatt kontakt med ham og har ikke foretatt oss noe internt i partiet. Vi må avvente til vi vet mer, sier en ledende arbeiderpartipolitiker i mannens hjemkommune til BT.

Overgrepsmateriale

Retten har lagt ned forbud mot å referere fra kjennelsen, men Bergensavisen skriver at mannen siktet for seksuell omgang med barn under 14 år og befatning med materiale som viser seksuelle overgrep mot barn.

Politikeren ble varetektsfengslet fordi retten fant at det er fare for at bevis kan gå tapt eller bli ødelagt hvis mannen blir løslatt. Gulating lagmannsrett avviste mannens anke over kjennelsen fem dager senere.

Ikke felles regelverk

Forsvarer Jannicke Keller-Fløystad vil ikke si noe om saken når NTB kontakter henne lørdag kveld. Etterforskningen er i de helt innledende faser, og politiet har lagt fullstendig lokk på saken.

– Jeg kan ikke kommentere saken ut over at han ble varetektsfengslet i fire uker, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Vest politidistrikt til BT.

Politiadvokaten ville ikke si noe om hvor mange fornærmede det er i saken eller hvilke paragrafer mannen er siktet for.

– Det er en alvorlig sak, sa han da mannen ble fengslet.