Ulv skutt på reinbeite i Lierne

En ung hannulv ble onsdag skutt mens den jaget rein på et beiteområde i Lierne i Nord-Trøndelag.

Politiet i Nord-Trøndelag meldte på Twitter ved 14.30-tiden at ulven var skutt. De reiste til stedet for å undersøke saken. I rovbasen hos Miljødirektoratet er fellingen oppgitt til å ha skjedd i nødverge.

– Ulven ble skutt i Fossdalen da den jaget rein, sier leder Kjell Jøran Jåma i Luru reinbeitedistrikt til Trønder-Avisa.

Var på utkikk

Han forteller at det ofte har vært streifdyr som har gått gjennom beiteområdet, men at det i år har vært spesielle forhold for reineierne. Halvparten av reinkalvene ble mistet på tre måneder.

Reineiere har vært på utkikk etter ulven etter at den ble sett for et par dager siden, og det var en av eierne som skjøt ulven onsdag.

– Vi er der nå og undersøker og dokumenterer, sier lensmann Jørn Ove Totland.

Han sier dyret vil bli sendt til Veterinærinstituttet for obduksjon. Det skal ikke være mange ulv i Lierne, som ligger inn mot grensen mot Sverige.

Nummer 2

Ulven er den andre som er skutt av de 47 fellingstillatelsene som Rovviltnemnda ga på ulv i Norge fra 1. oktober. Den første var en ulv som skutt 6. oktober i Froland på Aust-Agder.

I den pågående lisensjakta som Rovviltnemnda åpnet for fra 1. oktober, ble det opprinnelig gitt lisens for å felle ulv i region Midt-Norge, men disse dyrene var ment å skulle felles i Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal, skriver avisa.

Likevel åpnet nemnda for at det også skulle jaktes for ulv i Nord-Trøndelag etter sannsynlige skader på sau og lam i Stjørdal og Meråker i år. I epost til NTB opplyser Miljødirektoratet at nødvergefellingen av ulven onsdag vil bli belastet den opprinnelige kvoten på to dyr for region 6 Midt-Norge.