IKEA misbrukes i e-postsvindel

SVINDEL: Et gavekort fra IKEA på 5000 kroner virker nok fristende, men mottar du e-post om at du har vunnet et slikt, bør du være obs på at det er et svindelforsøk. Les mer Lukk

Får du en e-post fra IKEA om at du har vunnet et gavekort på 5000 kroner, bør du slette e-posten.

Svindlere bruker gjerne SMS, e-post eller lenker på Facebook for å lure til seg informasjon eller penger fra vanlige folk. Ofte misbrukes store, kjente selskaper i slike svindelkampanjer.

I disse dager er IKEA misbrukt i et e-postsvindelforsøk, melder Tønsberg Blad.

Under overskriften: «IKEA-gavekort på 5000 kroner. Gratulerer! Du er en av våre kunder som har blitt valgt», oppfordrer svindlerne til at mottaker klikker på en lenke for å få gavekortet, skriver avisa.

Videre ber svindlerne om at du gir fra deg personlige opplysninger og skriver at 49 kroner vil belastes kontoen din for å forsikre at du bor i Norge.

IKEA advarer på sine nettsider mot svindelkampanjer der møbelkjeden misbrukes, og understreker at de aldri har konkurranser av denne typen.

– Det er oppdaget at IKEA misbrukes på SMS, i flere e-postkampanjer og Facebook-annonser. Disse har noe varierende ordlyd, men alle hevder at du kan delta i konkurranser der du kan vinne gavekort eller få kuponger av ulik verdi, eller de ligner på en ordrebekreftelse på bestilte varer fra IKEA, heter det i meldingen.

Les også: Svindlere utgir seg for å være fra Microsoft - igjen

IKEA skriver videre at de advarer mot dette og at de aldri har konkurranser av denne typen. De oppfordrer til ikke å klikke på lenker, åpne vedlegg eller respondere på SMSer eller e-poster.

– E-postene bør slettes umiddelbart. Dette er falske konkurranser som ikke har noe med IKEA å gjøre, skriver selskapet på sine nettsider.

Les også:

IKEA tapte skattesak i Høyesterett

– Ikke la deg lure hvis du blir oppringt av dette nummeret

Trygve Olav lurte svindleren trill rundt