Politiet: Tromsdal truet barn av vitner

Christer Tromsdal er siktet for motarbeidelse av aktører i rettsvesenet. Her er han avbildet i retten i 2007. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet mener finansmannen Christer Tromsdal har truet vitner og barna til vitner i en sak som er under etterforskning. De hevder å ha funnet en falsk Facebook-profil som er brukt til dette.

Tromsdal ble framstilt for varetektsfengsling i Asker og Bærum tingrett fredag. Ifølge Nettavisen mener politiet at truslene mot vitner er framsatt i løpet av 2016.

– Det er også fremsatt trusler mot barn av vitner i saken. Det dreier seg ikke om småbarn, men truslene vi mener han har framsatt, har gjort personene bekymret, sier politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe.

Tromsdal mener han ikke står bak truslene.

– Jeg er en tøffing, men så tøff er jeg ikke. Det sier seg selv at jeg ikke står bak disse vage påstandene om trusler mot personer jeg ikke har fått navnet på engang, forklarte han under fengslingsmøte – der referatforbudet var opphevet.

Ifølge VG mener politiet å ha funnet en falsk Facebook-profil på mobiltelefonen til Tromsdal.

– Truslene er kommet på epost, SMS, Facebook og ved at personer har møtt opp. Det dreier seg om alvorlige trusler. Siktede har ikke møtt opp selv. Han sender andre, men vi vet ikke hvem. Personene som er blitt utsatt for dette tør ikke å si hvem det er som har truet dem, sier politiadvokaten.

Les også: Christer Tromsdal framstilles for varetekt fredag

Christer Tromsdal pågrepet og siktet for trusler