Redningsskøyte tatt av brottsjø under redningsaksjon

Your browser doesn't support HTML5 video.

Redningsskøyte måtte evakueres under redningsaksjon Les mer Lukk

Redningsskøyta Ægir, som deltar i redningsaksjonen utenfor Farsund, er tatt av en brottsjø. Båten tok fyr i uværet og har fått store skader. Mannskapet evakueres av et redningshelikopter.

– Det er så alvorlig at mannskapet nå blir evakuert med helikopter. Fire personer er ombord. Det er såpass vanskelige forhold at Sea King har bedt mannskapet om å hoppe over bord. Det er en prosedyre som kun brukes under ekstreme forhold, sier Bjørn Jarle Åmlid ved HRS Sør Norge til Fædrelandsvennen.

Ifølge Hovedredningssentralen var det et mannskap på tre som ble reddet, og de er noe forslått etter å ha blitt tatt av brottsjøen.

– Mannskapet er tatt om bord i et redningshelikopter og er i god behold, melder Redningsselskapet , som varsler at det vil komme mer informasjon.

Embed: farsund3

Stor redningsaksjon

Meldingen om folk i vannet kom klokka 19.24 torsdag kveld, ifølge Agder politidistrikt.

Brannvesenet med dykkere ble sendt til stedet, i tillegg til politi, ambulanse, luftambulanse og redningshelikopter.

Det pågår søk etter to personer i vannet. De savnede skal være utenlandske statsborgere, melder Hovedredningssentralen Sør-Norge ,

Redningssentralen rapporterer om krevende søkeforhold på grunn av høy sjø og mørke. Det betegnes som for farlig å la båter søke utenfor moloen.

Én fløyet til sykehus

En person er fløyet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen etter å ha blitt hentet opp av vannet ved Borhaug i Farsund. Det letes ikke etter flere personer, og søket er avsluttet.

Det opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Ifølge VG opplyser 110-sentralen at det var et følge på til sammen seks personer som befant seg på moloen.

– Det er mye sjø, og det blåser opp mot 19 sekundmeter, opplyser styrmann Jan Adolfsen.

En person er fløyet til sykehus etter å ha blitt hentet opp av vannet ved Borhaug i Farsund torsdag kveld. Foto: Svein Morten Havaas/Lister/Lister24 / NTB scanpix Les mer Lukk

OBS-varsel

Det er sendt ut OBS-varsel for store deler av Sør-Norge. For Agder, Telemark og Buskerud varslet Meteorologisk institutt kraftig sørvestlig vind, med vindkast på 20-25 sekundmeter utsatte steder torsdag ettermiddag og kveld. Vinden skal minke natt til fredag.

Borhaug, også kjent som Vestbygda, er et tettsted på Lista i Vest-Agder. Det ligger rundt 10 kilometer vest for kommunesenteret Farsund og ikke langt unna Lista fyr.

Saken oppdateres

Embed: farsund1