NSB setter ut deler av virksomheten:

NSB-ansatte får tilbud om jobb i India og Polen i stedet

VEKK MED DEM: Konkurranse om alle tjenester. Globaliseringen merkes på kroppen for IT-ansatte i NSB. Les mer Lukk

De ansatte i IT Drift og sikkerhet i NSB ble lovet virksomhetsoverdragelse når NSB outsorcer til den indiske IT-giganten Wipro. Men ingen av dem var ønsket over med mindre de takket ja til stillinger i Polen eller India.

Det forteller Norsk lokomotivmannsforbund på sine hjemmesider.

Forbundet siterer en melding som kom på selskapets intranett 12. juli om at den indiske IT-giganten Wipro skal drifte NSBs IT-infrastruktur.

«Betraktelig kostnadsreduksjon»

«Avtalen innebærer også en betraktelig kostnadsreduksjon for NSB, og tjenestene skal bli like bra eller bedre enn før. Servicedesk vil selvsagt fortsatt være på norsk. Dagens IT-medarbeidere gis muligheter til å bli overført til Wipro.», het det der.

Men ifølge artikkelen har de NSB-ansatte nylig blitt fortalt i individuelle møter med Wipro at det ikke vil bli opprettet noen jobber her i Norge slik som de ble lovet.

Les også: NSB må kutte 300 ansatte

NSB-reklamer provoserer: – Når kommer sild i tønne-billetten?

– Kompetansemiljø forsvinner

Men om de ønsket, kan de få jobb i India eller Polen.

Dermed blir alternativet for dem å ta imot et tilbud om en sluttpakke og forsvinne fra NSB 31. mars 2017.

«Med dem forsvinner også kompetansemiljøet på NSBs spesialiserte IT-drift, som nødvendigvis må videreføres.», konstaterer Lokomotivmannsforbundet.

– Føler seg ført bak lyset

– NSB sitter nå igjen med er en stab med teknikere som føler seg direkte ført bak lyset og som er svært lite motivert for å lære opp indiske team, sier Stein Kvarme, seniorrådgiver i NSB IT Drift og sikkerhet.

Wipro hevder derimot overfor E24 at den indiske giganten skal bygge opp staben i Norge med inntil 100 ansatte i Oslo og Stavanger.

Les også: Solvik-Olsen garanterer ikke lønn og pensjon til NSB-ansatte

NSB truet av pensjonsbyrde