Uværet gir trøbbel i øst, vest og sør

Your browser doesn't support HTML5 video.

Uværet gir trøbbel i øst, vest og sør
Det blåser kraftig mange steder i Sør-Norge, mange steder er det mye nedbør på vei. Både i øst og i vest har vinden revet ned trær, noe som har hindret trafikken.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for store deler av Sør-Norge. Det er restene av den tropiske stormen Karl som gir mer vind og nedbør enn normalt.

I Trøndelag vil den verste vinden ha gitt seg onsdag kveld, men før det er det ventet opp i liten kuling fra vest på utsatte steder.

Full storm

På Vestlandet var det tirsdag ettermiddag ventet sørlig liten storm på kysten og i fjellet, før det på kvelden dreier over til sørvest, kortvarig full storm ved Stad. Nord for Boknafjorden er det ventet vindkast opp i 25-30 sekundmeter.

Fram til onsdag morgen ventes det mye nedbør, noen steder mellom 60 og 90 millimeter. I Oppland lyder værmeldingen på liten storm utsatte steder tirsdag ettermiddag og kveld, med vindkast opp i 25-30 sekundmeter.

Sent på kvelden er det ventet liten kuling på kysten, først i Agder, og så i ytre Oslofjord sent på kvelden. Noe inn fra kysten er det ventet vindkast opp i 20 sekundmeter.

2.000 strømløse i Vestfold og Telemark

Skien (NTB): Vel 2.000 husstander i Telemark og Vestfold er uten strøm tirsdag kveld, ifølge Skagerak Energi.

Aller verst står det til i Holmestrand, der vel 900 kunder var uten strøm like før klokka 23. Også i Larvik, Bamble og Skien er mange uten strøm.

– Vi har ekstramannskaper ute for å søke etter feilen, men det er mørkt, vått og blåser kraftig, så de har en tung jobb foran seg. Vi håper de finner årsaken snart, sier Nilssen til VG.

Flesteparten mistet strømmen omkring klokken 21 tirsdag kveld, og selskapet antar at problemene er forårsaket av uværet.