Plantasjen får svenske eiere

Plantasjen får svenske eiere. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Les mer Lukk

Den norske plante- og hagebutikkkjeden Plantasjen kjøpes opp av det svenske investeringsselskapet Ratos for om lag 1,2 milliarder kroner.

Plantasjen har i dag 124 butikker i Norge, Sverige og Finland og er med sine 1.200 ansatte Nordens største kjede innenfor salg av planter og hageutstyr. Plantasjens verdi er anslått til om lag 2,9 milliarder kroner.

– Plantasjens ledende markedsposisjon, sterke varemerke og produktutvalg i et marked med stabil vekst er svært attraktiv, skriver Ratos' fungerende konsernsjef Lars Johansson i en pressemelding.

Oppkjøpet avventer nå godkjenning fra myndighetene og er ventet å bli gjennomført i løpet av fjerde kvartal.

Over 90 prosent av aksjene i Plantasjen er i dag eid av fond forvaltet av det britiske investeringsselskapet Apax Partners LLP. Resten eies av Plantasjens ansatte og andre, opplyser Plantasjen på sine nettsider.

Ratos er et svensk investeringsselskap som eier og utvikler ikke børsnoterte mellomstore nordiske selskaper. Selskapet er notert på Stockholmsbørsen og har 16.100 ansatte og en portefølje på 21 selskaper som omfatter industri- og forbrukervarer.