Skudd avfyrt ved fotballbane i Oslo

Politiet i Oslo jaktet lørdag kveld på dem som avfyrte skudd i nærheten av fotballbaner hvor barn og familier oppholdt seg i Bjørndal utenfor byen tidligere på dagen.

Det er foreløpig ingen ting som tyder på at noen er skadd.

Vitner har forklart at to gjenger på rundt fem personer hver, sto og kranglet i 15 til 20 minutter. Krangelen utviklet seg, og etter hvert ble det avfyrt skudd. Deretter løp alle de involverte fra stedet, melder TV 2.

Aftenposten skriver at flere tungt bevæpnede politipatruljer rykket ut til området ved idrettsparken ved Meklenborgfeltet. Innsatsleder Ingemund Thoen sier at vitner så flere biler kjøre fra stedet i høy fart.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 17.42. Da politiet kom fram, fant de ingen som var innblandet det som hadde skjedd. Dagbladet melder at politiet har funnet tomhylser på stedet, men det er ikke oppgitt hvor mange skudd de tror ble avfyrt.

– Det som gjør at vi ser særlig alvorlig på det, er at det er mye folk i området generelt og ekstra mange nå når det er lørdag ettermiddag. Det å avfyre skudd i offentlig rom på denne måten, og i nærheten av barn og familier – det ser vi svært alvorlig på, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt.