Røde Kors måtte si nei til turfølge ved Trolltunga

Trolltunga og Ringedalsvatnet i Hardanger. Foto: Wikimedia Commons. Les mer Lukk

Sent tirsdag kveld måtte nok et turfølge innse at de ikke maktet turen til Trolltunga. Denne gangen kunne ikke Røde Kors bistå.

Over 20 ganger denne sesongen har Røde Kors blitt kalt ut til oppdrag ved det velkjente klippeutspringet. Nå er hjelpekorpsets ressurser strukket til bristepunktet, melder NRK.

– På grunn av mange redningsoppdrag i det siste hadde ikke Røde Kors folk som kunne dra mot Trolltunga, sier operasjonsleder Jan Tore Heggholmen i Vest politidistrikt om tirsdagens hendelse. Et par i 20-årene, som ikke var godt nok utstyrt, kom seg ikke ned fra fjellet før det ble mørkt.

– Vi fikk melding klokken 23.11 om at de hadde problemer. De fikk kontakt med en hytteeier og overnatter på fjellet, forteller Heggholmen. Det skal stå bra til med dem.

Les også: Nødnett dekker ikke Trolltunga

I 2013 tok rundt 20.000 mennesker turen til Trolltunga, som stikker ut flere hundre meter over Ringedalsvatnet. Det er flere timer å gå opp på fjellet fra Tyssedal for å komme til den etter hvert verdensberømte attraksjonen. I år er det ventet at rundt 100.000 kommer til å besøke stedet. Men, som gjentatte redningsaksjoner har vist, det er ikke alle som er i god nok form eller godt nok utstyrt til turen opp i høyden.