41-åring tilstår drapet på 16-årige Sigrid

Mange tente lys på Østensjø i forbindelse med drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne høsten 2012. Les mer Lukk

41-åringen som er dømt for drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne, har i en ny politiforklaring tilstått drapet, skriver Dagbladet.

Forklaringen ble avgitt i slutten av juli, opplyser etterforskningsleder Per Einar Østrem overfor Dagbladet.

– Hva han forklarte kan jeg ikke si noe om nå, sier Østrem.

Også forsvarer John Christian Elden bekrefter tilståelsen.

Elden: – Han har tilstått

Advokat John Christian Elden.

– Jeg kan bekrefte at vår klient nå erkjenner og har tilstått at det var han som drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne. Han ønsket at Sigrids etterlatte skulle bli varslet og få faktum. Derfor avga han ny politiforklaring, hvor han forklarte seg om forsvinningen og drapet, sier Elden.

Ifølge Dagbladet har 41-åringen forklart at han var sliten, trøtt, paranoid og veldig syk den kvelden Sigrid ble påkjørt og deretter drept.

Videre skal han ha forklart at han løftet jenta inn i baksetet og at hun på det tidspunktet ikke var bevisst. Han hevder han egentlig planla å kjøre til legevakta, men at han ombestemte seg.

Ubesvarte spørsmål

Selv om 41-åringen nå har tilstått drapet, er ikke politiet sikre på at det er satt et endelig punktum i saken, skriver Nettavisen.

– Vi mener fortsatt det er en del ubesvarte spørsmål, og vi kommer tilbake til verdien av forklaringen han har gitt, sier Grete Lien Metlid, som leder seksjonen for vold og seksuallovbrudd i Oslo politidistrikt. Hun vil ikke si om hun mener tilståelsen er troverdig.

– Hvordan vi karakteriserer den nye forklaringen, vil vi komme tilbake til. Vi forholder oss til at han har gitt en ny forklaring. Hvordan vi håndterer dette skal vi ta stilling til når ferien er over, sier Metlid.

Familien orientert

Ifølge Dagbladet er den drepte jentas familie orientert om den nye forklaringen.

– Vi er kjent med at gjerningsmannen før sommeren var inne til politiavhør, men vi oppfatter ikke at det innebærer noen form for tilståelse fra vedkommende, sier Sigrids foreldre via bistandsadvokat Harald Stabell.

– Alle forstår jo at det er tungt for familien stadig å få rippet opp i denne saken, fortsetter Stabell.

Tvungent helsevern

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø i Oslo rett over midnatt natt til søndag 5. august 2012, og en omfattende leting ble satt i gang.

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som ble drept i 2012. Les mer Lukk

En måned senere ble liket funnet, innpakket og svært godt skjult, på Sofiemyr utenfor Oslo. Liket bar preg av å ha ligget der i relativt lang tid.

Den tiltalte mannen ble mai samme år i Borgarting lagmannsrett dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern etter å ha blitt erklært strafferettslig utilregnelig.

Juryen i lagmannsretten mente han forvoldt den 16 år gamle jentas død, men at han var psykotisk på gjerningstidspunktet. Høyesterett avviste i juli 2014 anken, og dommen mot den nå 41-årige mannen ble dermed stående.

Drept i campingvogn

Ifølge Dagbladet skal 41-åringen ha vedgått at Sigrid skal ha kommet til bevissthet, og at han tok henne med inn i en campingvogn. Her skal han slått henne i hodet. Hun skal ha dødd like etterpå.

Ifølge forklaringen hevder 41-åringen at han ønsket å slå henne i svime, men at det aldri var meningen å slå Sigrid slik at hun døde.

41-åringen hevder videre at han deretter forsøkte å gjenopplive Sigrid flere ganger.

Etter at den 16 år gamle jenta var drept, forsøkte 41-åringen å gjemme kroppen hennes og skjule sporene i bilen og i campingvogna.